Indføring i islamiske begreber og krigsførelse - Nadeem Irani (Danish Institute for International Studies (DIIS), 2006)
Islamistisk terror har ramt Europa. Den har terroriseret og skræmt den europæiske befolkning. At europæisk fødte teenagedrenge føler en trang til at hævne sig mod det samfund de lever i, ved at sprænge sig selv og en masse civile i luften, giver for os absolut ingen mening. Formålet med dette working paper er at klargøre den logiske sammenhæng i islamisternes tankegang og demonstrere, hvordan islamisterne kan tro, at det de foretager sig, er godt og legitimt i islam. For at kunne gøre dette, er det nødvendigt at forstå kernebegreberne i islam, eftersom det er de samme begreber, islamisterne bruger til at retfærdiggøre deres handlinger. Dette working paper er derfor delt i tre dele. De første to dele har til formål at redegøre for grundbegreberne i islam g hvordan islamisk jura skal forstås og fortolkes. Den sidste del vil redegøre for de islamiske krigsbegreber, som islamisterne bruger til at forklare og legitimere deres handlinger med.
Keywords: 330