Hjælper Danmark Afrikas fattigste? Et kritisk perspektiv på Danmarks Afrikapolitik - Stig Jensen (Danish Institute for International Studies (DIIS), 2005)
Regeringens Afrikapalitik har faet mange roser ag er blevet udrabt sam en succes, nxsten f0r den blev affentliggjart. Artiklen bidrager til farstaelsen af, hvarfor Afrikapalitikken betragtes sam en succes, selvam det er tvivlsamt am den hjxlper Afrikas fattigste. Derudaver prxsenteres kankrete initiativer, hvar mrusxtningen er st0tte til udvikling far kantinentets fattigste. Fakus i de kankrete fattigdamsreducerende initiativer er etablering af mekanismer, hvarved de fattigste kann profitere af kantinentets enorme naturrigdomme. Artiklens konklusian er, at regeringens Afrikapolitik nxppe bliver et gennembrud far fattigdomsbekxmpelsen i Afrika. Der efterlyses nytxnkning, der i hojere grad tager udgangspunkt i Afrikas muligheder end begrxnsninger samt at Danmark mruretter indsatsen sa den st0tter Afrikas fattigste.
Keywords: 330