Enflasyon ve Ekonomik Büyüme Ilişkisi: Türkiye Örneği - Metin Berber; Seyfettin Artan (Turkish Economic Association, 2004)
Bu çalışmada, Türkiyede enflasyon-ekonomik büyüme ilişkisi 1987:1-2003:2 dönemi için test edilmiştir. Çalışmadan elde edilen bulgulara göre; enflasyon ekonomik büyümeyi negative yönde etkilemektedir. Þöyle ki, enflasyon oranındaki %10luk bir artış ekonomik büyümeyi %1.9 oranında düşürmektedir. Ayrıca yapılan Granger nedensellik analizi sonucunda, enflasyondan ekonomik büyümeye doğru tek yönlü bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir.
Keywords: 330; Inflation; Growth; Granger Causality Analysis