Isi Grünbaum: Den politiske økonom - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2003)
Isi Grünbaum er kendt for sit livslange arbejde med den politiske økonomi. I dette forsøgte han på marxistisk økonomisk baggrund at beskrive de økonomi-ske sammenhænge og udviklingstræk af en kapitalistisk markedsøkonomi. På mere traditionel økonomisk vis bidrog han dog også med tre makroøkonomiske arbejder fra 1939, 1940/41 og 1942, som i deres indhold bærer mange keyne-sianske kendetegn. Dermed kan man sige, at Isi Grünbaum, om end med en kortvarig og blot periferisk tilknytning, bidrog til udbredelsen af den nye key-nesianske tankegang i Danmark.
Keywords: 330