Jens Warming: den miskendte økonom - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2003)
I sin samtid blev Jens Warming anset som en tør, kedelig og måske også noget utilbens deskriptiv økonom. Men efterfølgende skulle han komme til at høste økonomisk teoretisk anerkendelse i et omfang, der bringer ham frem på en af de fremmeste pladser, som danske økonomer har indtaget på den internationale arena. På i hvert tilfælde tre områder var Jens Warming med på den internatio-nale forskningsfronts forkant: påpegning af identifikationsproblemet i økono-metrisk arbejder, formuleringen af grundlaget for den moderne fiskeri- og res-sourceøkonomi og væsentlige bidrag til forståelse af indkomstdannelsesproces-serne på makroplanet i en industriel økonomi. I nærværende bidrag er fokus især sat på Warmings makroøkonomiske bidrag fra 1924 og fremefter som en betydende keynesiansk forerunner. Endelig belyses også indholdet af en hidtil ubehandlet prisbesvarelse om løndannelse fra midten af 1920erne for at af-dække, hvorvidt der allerede i denne tidlige (og større teoretiske) fremstilling fra Warmings hånd kan anes vægtige makroøkonomiske spor, som kan have dannet fundamentet for hans senere forfatterskab.
Keywords: 330; Ökonomen; Dänemark