Økonomisk teorihistorie - Overflødig information eller brugbar ballast? - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2002)
Ofte fremhæves det, at økonomi som fagdisciplin har vundet videnskabelig sta-tus og progressivitet gennem specialisering (fra generalist til partiel ekspert) og anvendelse af en naturvidenskabelig inspireret metodologisk approach. Med en sådan udviklingstendens har økonomer da også i dag brug for en viden om de-res fags historiske udvikling? Eller bør man med rette betragte økonomisk teo-rihistorie som et degenererende forskningsprogram, som man ikke bør spilde sin knappe arbejdskraftressource på?
Keywords: 330; Wirtschaftstheorie; Dogmengeschichte; Theorie