History matters: Om især den Tyske historiske skole - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2009)
Mens moderne mainstream makroteori - ny-klassisk som ny-keynesiansk – begge gør brug af den samme metodologi, giver den post keynesianske tænkning et alternativ hertil. Med sit fokus på 'path dependency' udvikler og forandrer det økonomiske set up sig over tiden. Nye institutioner kommer til og gamle udvikler sig og får nye opgaver. Dermed kan man sige, at 'History matters' for disse mere heterodokse økonomers makroforståelse. Og en sådan accept af den historiske unikhed har rødder tilbage i den økonomiske teorihistorie. Især bør her fremhæves den tyske historiske skole. Om, hvorledes 'History matters' også for økonomer handler dette papir. Det sker dels ved at præsentere udvalgte synspunkter fra såvel den gamle som den yngre tyske historiske skole dels ved at debattere disse oprindelige synspunkter på, hvad økonomi nu er for en størrelse ved at inddrage nyere bidrag fra litteraturen samt dels ved at afdække en eventuel kobling over til den post keynesianske tænkning.
Keywords: 330; Historische Schule; Dogmengeschichte; Deutschland