A treatise on money: Et teorihistorisk case studie - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2009)
På sin vis kan man betragte hele Keynes' forfatterskab som en langstrakt kamp for at formulere et relevant alternativ til den herskende ortodoksi. Som bekendt kom dette gennembrud først i 1936 med udgivelsen af The General Theory. I nærværende papir skal der sættes fokus på et af bidragene i denne langstrakte frigørelsesproces. Det er således papirets hensigt at sætte fokus på A Treatise on Money i den hensigt at forsøge at belyse vigtigheden af dette værk i den ovennævnte intellektuelle frigørelsesproces. Konklusionen på gennemgangen er, at Keynes i Treatise ikke på en tilstrækkelig overbevisende måde fik besvaret de to helt centrale spørgsmål: 1) hvorfor kommer en makroøkonomi uden for den postulerede ligevægt? og 2) hvordan bevæger økonomien sig dynamisk i et uligevægtspræget forløb hen imod en ny ligevægt? Nogle mere til fredsstillende svar herpå måtte afvente fremkomsten af The General Theory.
Keywords: 330; Wirtschaftswissenschaft; Dogmengeschichte