Paul Davidson: Om Keynes - en kommenterende boganmeldelse - Finn Olesen (University of Southern Denmark, Department of Environmental and Business Economics (IME), 2010)
[Resumé] Længe har den post keynesianske tænkning angrebet den makroteoretiske mainstream for at have misforstået det fundamentale budskab – teoretisk som metodologisk – som Keynes gav i sin The General Theory. Ifølge post keynesianerne har mainstream en for harmonisk opfattelse af, hvorledes det makroøkonomiske systems tilpasningsprocesser forløber. Og dette er en kritik, som har fået en fornyet aktualitet de sidste års internationale finanskrise og økonomiske recession in mente. En af de mest markante røster i dette kor af mere eller mindre heterodoks tænkende økonomer er og har været Paul Davidson. I nærværende bidrag sættes der fokus på Davidsons bog om Keynes i serien Great Thinkers in Economis.
Keywords: 330; Keynesianismus; Dogmengeschichte; Bibliometrie