Doğrudan Yabancı Yatırımı Beklerken - Ercan Uygur (Turkish Economic Association, 2012)
Bu çalışmanın başlıca iki amacı vardır. Birincisi, Türkiye'nin geçmişten bugüne DYY çekmek için gösterdiği çabaları ve DYYdeki gelişmeleri dünyadaki gelişmeler ışığında irdelemektir. Ikincisi, DYYyi çeken unsurları araştırmaktır. Bu araştırmayı yapmak üzere bir VAR sistemi tahmin edilmektedir. Tahmin sonuçlarına göre, Türkiye'de DYYyi en çok makroekonomik ortam, daha somut olarak reel faiz ve bütçe açığındaki gelişmeler çekmektedir. Reel faizin düşmesiyle DYY belirgin olarak artıyor. Daha gecikmeli olsa da, bütçe dengesinde iyileşme de DYYyi olumlu etkilemektedir.
Keywords: 330