Lääkemarkkinat kansantaloudessa ja lääkkeiden kysynnän kehitysnäkymät - Reijo Mankinen (The Research Institute of the Finnish Economy (ETLA), 2006)
Väestön ikääntyminen johtaa terveydenhoitomenojen selvään kasvuun suhteessa kokonaistuotantoon. Toistaiseksi kustannusten nousu on ollut kansainvälisesti verrattuna varsin vaimeaa. Seuraavien 10 vuoden aikana suuret ikäluokat saavuttavat iän (61 - 70), jossa lääkkeiden ikäryhmittäinen kulutus on suurin. Siksi terveydenhoitomenojen, kuten lääkkeiden kysynnän, odotetaan kasvavan. Lääkemarkkinoilla kotimaisen tuotannon osuus on supistunut kilpailun kiristymisen myötä. Toisaalta kireä kilpailu on pitänyt kustannuskehityksen vaimeana.
Keywords: 330; Lääkemarkkinat; lääketeollisuuden panosten ja tuotoksen jakautuminen; tuontipanokset; kysynnän kehitysnäkymät