Enhancing bank transparency: A re-assessment - Ari Hyytinen; Tuomas Takalo (The Research Institute of the Finnish Economy (ETLA), 2002)
Transparency regulation aims at reducing financial fragility by strengthening market discipline. There are however two elementary properties of banking that may render such regulation inefficient at best and detrimental at worst. First, an extensive financial safety net may eliminate the disciplinary effect of transparency regulation. Second, achieving transparency is costly for banks, as it dilutes their charter values, and hence also reduces their private costs of risk-taking. We consider both the direct costs of complying with disclosure requirements and the indirect transparency costs stemming from imperfect property rights governing information and particularly infer the conditions under which transparency regulation cannot reduce financial fragility. – banking ; disclosure ; deposit insurance ; market discipline ; transparency – – Pankkitoiminnan tiedonantovelvollisuussääntelyllä pyritään lisäämään markkinakuria ja siten vahvistamaan pankkijärjestelmän vakautta. Pankkijärjestelmällä on kuitenkin kaksi ominaisuutta, jotka saattavat heikentää tällaisen sääntelyn tehokkuutta. Ensinnäkin kattava pankkijärjestelmän turvaverkko saattaa vähentää tiedonantovelvollisuuden markkinakuria vahvistavaa vaikutusta. Toiseksi tiedonantovelvollisuuksien lisääminen aiheuttaa pankeille kustannuksia, mikä osaltaan vähentää pankkien kannattavuutta ja voi siten myös vähentää riskinottoon liittyviä yksityisiä kustannuksia. Tarkastelemme tässä selvityksessä sekä suoria tiedonantovelvollisuuden noudattamisesta syntyviä kustannuksia että epäsuoria kustannuksia, jotka syntyvät informaatioon liittyvien omistusoikeuksien määrittelemisen epätäydellisyydestä. Johdamme myös ehdot, joiden vallitessa tiedonantovelvollisuuden laajentaminen vahvistaa (ja ei vahvista) pankkijärjestelmän vakautta. – tiedonantovelvollisuus ; markkinakuri ; pankkitoiminnan avoimuus ; talletusvakuutus ; pankkijärjestelmän turvaverkko
Keywords: G21; G28; 330; Bankenaufsicht; Bank; Publizitätspflicht; Theorie