נסיכי הנפט מול קואליציית ההיי-טק (The Oil Princes versus the High-Tech Coalition) - Udi Adiv (Zo Haderekh, 2024)
ספרם של שמשון ביכלר ויונתן ניצן "הדרך לעזה" נראה כמקרה בוחן פרטי וכהרחבה של טענתם הכללית בדבר מהות ההון "כמוסד השליטה במשטר הקפיטליסטי", מעבר לכאן ועכשיו. ניתן לומר שהשאלה הנידונה היא כיצד הגענו מהקהילה הקמאית השוויונית דרך "משטרי כוח" בהשראתו של אל עליון כל-יכול, עד שלטון ההון במשטר הקפיטליסטי של ימינו. הטענה (הפסימית) היא, שמבחינתם של "אנשי התחתית", אין חדש תחת השמש ושלטון ההון הקפיטליסטי כישות זרה וכל-יכולה, איננו אלא המשך שלטון האוליגרכיות של העת העתיקה. אף על פי כן, למרות הטקסט הביקורתי, קשה שלא לראות את הסב-טקסט הניאו-מרקסיסטי של הספר. כלומר, כדיאלוג ביקורתי עם המרקסיזם. [. . .] קשה לקבל את הטענה "הגלובלית" כהסבר לכאן ועכשיו. אך "הדרך לעזה" הוא ללא ספק ספר מאתגר ומעורר מחשבה הראוי לקריאה
https://bnarchives.net/id/eprint/848/
Keywords: P1; P16; P18; 330; antiquity; capitalism; church; feudalism; Middle East; modes of power; religion; supreme god