המהפכה המשטרית" וקבוצות ההון הדומיננטיות"; Regime Change and Dominant Capital - Jonathan Nitzan; Shimshon Bichler (The Bichler & Nitzan Archives, 2023)
המשברים האחרונים בישראל, המכונים בשם אורווליאני טיפוסי "המהפכה המשפטית", הובילו לשתי תגובות סותרות לכאורה: האחת הייתה של פירמות ההשקעה ומיני כלכלנים ואנליסטים והתגובה השנייה הייתה של נתניהו ומרעיו למה שהם מכנים "רפורמה". מי צודק? האם צודקים ראשי קבוצות הון דומיננטיות המתריעים מפני "הפגיעה בדמוקרטיה", "הפרת שיווי המשקל שבין הרשויות", "הברחת הון סיכון", "שיבוש היציבות" ושאר מיני אזהרות? או שמא צודקים נתניהו וכנופייתו, המבטיחים שהליברליזציה בישראל משגשגת, שכלכלת ישראל מבוססת על יסודות איתנים ותמשיך לצמוח ובעיקר, כי היא נמצאת בידיים אחראיות ומנוסות. לנו נראה כי שני הצדדים צודקים.
Keywords: P16; D3; G11; D53; G; 330; Benjamin Netanyahu; crisis; differential accumulation; dominant capital; Israel; fascism; globalization; leaders; neoliberalism; redistribution; religion; ruling class