Koronaviruskriisi leikkaa syvän loven Suomen talouteen - Juha Kilponen (Bank of Finland, 2020)
Koronaviruksen taltuttamisen seurauksena talouttamme on kohdannut samanaikaisesti en-nennäkemätön tarjonta-, kysyntä- ja rahoitusmarkkinahäiriö, joka leikkaa ison loven ta-louteemme. Talousvaikutusten arviointi edellyttää tietoa epidemian kestosta, jota mallinne-taan epidemiakäyrän avulla. Epidemian kesto, rajoitustoimien tehokkuus, talouspolitiikka ja kansalaisten valinnat yhdessä ratkaisevat, kuinka suureksi koronakriisin kansantaloudelliset kustannukset lopulta muodostuvat. Yksityisen ja julkisen sektorin taseiden heikkeneminen kriisin aikana hidastaa talouden elpymistä taantumasta. Osa tuotantomenetyksistä jää pysy-viksi.
urn:nbn:fi:bof-202004302106
Keywords: E10; E23; E60; J48; 330; Suomen talous; Covid-19; ennusteet; koronakriisi