Suomen Pankin tase vuosina 1868-1992: Kuukausisarjat - Vappu Ikonen (Bank of Finland, 1998)
Tässä raportissa esitetään arkistotietoja käyttäen laaditut, yhtenäiset kuukausittaiset aikasarjat Suomen Pankin taseesta vuosilta 1868-1992.Tutkimuksessa on korjattu eräitä aiemmin käytettävissä olleiden tasetietojen puutteita, jotka ovat häirinneet aikasarjojen käyttöä tutkimuksissa.Korjaukset koskevat mm. kullan, valuutta- ja obligaatiosaamisten arvostuksia.Lisäksi tase-erät on tässä tutkimuksessa luokiteltu sektoreittain kuten nykyisessä taseessa.Tällaisia tietoja ei ole aiemmin ollut yhtenäisinä saatavissa vuotta 1974 edeltävältä ajalta. Tutkimusraportissa esitetään myös katsaus Suomen Pankin toimintamuotoihin ja tärkeimpiin tase-eriin tarkasteltavana ajanjaksona.Kotimaisen luotonannon alaerät on esitetty kirjoittajan aiemmassa raportissa Suomen Pankin kotimainen luotonanto 1868-1992 (Ikonen Vappu, SP:n keskustelualoitteita n:o 26/95).
URN:NBN:fi:bof-20140807619
Keywords: 330; Suomen Pankki; valuuttavaranto; tase