Pörssikurssien kehitys Suomessa 1896-1929: Uudet indeksisarjat ja niiden tulkinta - Panu Poutvaara (Bank of Finland, 1996)
Tässä keskustelualoitteessa julkaistaan osakkeiden kurssikehitystä Helsingin Arvopaperipörssissä kuvaavat uudet kuukausittaiset indeksisarjat vuosille 1912-1929, toistetaan aikaisemmin julkaistut kehitystä ennen vuoden 1939 loppua kuvaavat Unitas-indeksisarjat sekä uusi kolmen suuren pankin osakkeiden hintoja pörssihuutokaupoissa kuvaava indeksi vuosille 1896-1912.Lisäksi selvitetään indeksien rakenne ja esitetään lyhyt kuvaus osakekurssien kehityksestä vuosina 1912-1929.
URN:NBN:fi:bof-20140807546
Keywords: 330; Helsingin Arvopaperipörssi; osakeindeksi; osakekurssit