Valtion luotonotto ja velkapaperimarkkinat Italiassa - Kristina Rantalainen (Bank of Finland, 1996)
Tässä selvityksessä kuvataan Italian valtion velanottoa, valtion velkakirjamarkkinan toimintaa ja valvontaa sekä erityisesti markkinatakaajajärjestelmää.Italian valtion velkakirjamarkkinalle on tyypillistä kaksiportainen markkinatakaajajärjestelmä ja elektroninen kaupankäyntijärjestelmä.Markkinaosapuolien aloitteesta luotu markkinatakaajajärjestelmä otettiin käyttöön keväällä 1988 samanaikaisesti elektronisen kaupankäyntijärjestelmän kanssa. Vuoden 1994 aikana järjestelmää kehitettiin voimakkaasti. Aktiivisimmat markkinatakaajat erotettiin omaksi päämarkkinatakaajien ryhmäksi ja EU:n direktiivien mukaisesti sallittiin ulkomaisten välittäjien osallistuminen elektroniseen kaupankäyntijärjestelmään.Markkinatakaajilta ja päämarkkinatakaajilta edellytetään edelleen Italiaan etabloitumista.
URN:NBN:fi:bof-20140807656
Keywords: 330; joukkovelkakirjat; rahoitusmarkkinat; markkinatakausjärjestelmä