Suomen Pankin kotimainen luotonanto 1868-1992. Kuukausitilastot - Vappu Ikonen (Bank of Finland, 1995)
Selvityksessä luodaan katsaus Suomen Pankin kotimaisen luotonannon eri muotoihin 1860-luvulta nykypäivään ja julkaistaan tilastoliitteenä kuukausitilastot Suomen Pankin kotimaisesta luotonannosta jaoteltuina yleisön, talletuspankkien, muiden rahoituslaitosten ja julkisen sektorin saamiin luottoihin. Nyt julkaistavat kuukausisarjat ovat ensimmäinen esitys, jossa Suomen Pankin luotonanto on eritelty nykyaikaisella tavalla sektoreittain koko aikaväliltä ja jossa virallisten taseiden epäjatkuvuudet on mahdollisuuksien mukaan korjailtu. Aikaisemmin julkaistut taseet ovat ollet käytettävissä vain rahoitusvaatteittain luokiteltuna vuoteen 1973 asti.
URN:NBN:fi:bof-201501291031
Keywords: 330