Pankkisektorin tuloskehitysta seuraava ja ennustava malli - Risto Herrala (Bank of Finland, 1994)
Tässä raportissa esitellään suomalaisen pankkisektorin seuranta- ja ennustemalli Pasi.Mallilla voidaan analysoida pankkien tuloskehityksen taustoja Suomen Pankkiin kerättävän seuranta-aineiston valossa ja tehdä ennusteita pankkisektorin tuloskehityksestä kansantalouden tilaa koskevien ennusteiden pohjalta.Mallissa pankkien tuloserät on jaettu hinta- ja määrämuuttujiin.Pankkien tuloskehityksen kannalta keskeisten hinta- ja määrämuuttujien sekä kansantalouden tilaa kuvaavien muuttujien välille on mallitettu riippuvuudet talousteoriaa ja tilastollisia menetelmiä apuna käyttäen.Mallin käyttömahdollisuuksia esitellään vaihtoehtoislaskelmilla, jotka koskevat pankkien tuloskehitystä erilaisilla suhdanneolettamilla vuosina 1986- 1992.
URN:NBN:fi:bof-20140807518
Keywords: 330