Eesti Pank ja Viron rahajärjestelmä 1920- ja 1930-luvulla - Margus Hanson (Bank of Finland, 1992)
Tämän raportin tarkoituksena on antaa suomalaisille talousasiantuntijoille lisätietoja Viron rahatalouden kehityksestä kahden maailmansodan välisenä aikana. Eniten huomiota olen kiinnittänyt Eesti Pankin ja Viron oman rahajärjestelmän perustamista ja kehitystä sekä rahauudistusta koskeviin kysymyksiin. Tutkimuksessani on käytetty Suomen Pankin kirjastossa löytyneitä Eesti Pankin bulletiineja ja Viron talous aikakauslehtiä 20- ja 30-luvulta ja samoin Kansainliiton tilastointijulkaisuja Tutkimukseni rajoittuu 30-luvun keskivaiheille tilastotietojen puuttumisen vuoksi.
URN:NBN:fi:bof-201808021845
Keywords: 330