Yksityistäminen itäisessä Euroopassa - Seija Lainela; Pekka Sutela (Bank of Finland, 1991)
Tämä raportti tarkastelee yksityistämisen asemaa siirtymässä sosialistisesta suunnitelmataloudesta kohti markkinataloutta. Se koostuu kolmesta osasta. Ensiksi tarkastellaan omistusoikeuksien luonnetta ja markkinatalousmaissa saatuja yksityistämiskokemuksia alan läntisen kirjallisuuden valossa. Toisessa osassa valotetaan niitä periaatevalintoja, jotka kohdataan siirtymäpolitiikkaan kuuluvassa yksityistämisessä. Lopulta kuvataan yksityistämisen nykytilannetta Puolassa, Unkarissa ja Tsekkoslovakiassa sekä lyhyesti yksityistämisestä Neuvostoliitossa käytyä keskustelua. Raportin tarkoituksena on antaa perusteet sen ymmärtämiselle, miksi yksityistämistä pidetään itäisessä Euroopassa siirtymäpolitiikan ytimenä.
URN:NBN:fi:bof-201908081364
Keywords: 330