Suomen ulkomaisen velan kehitys 1970 - 1989 - Pertti Haaparanta; Jouko Vilmunen (Bank of Finland, 1989)
Raportissa tutkitaan, onko Suomen ulkomainen velkaantuminen ollut tasapainoista vuoden 1970 jälkeen vai ei. Tasapainottomalla velkaantumisella tarkoitetaan tässä sitä, ovatko Suomen suhteellisen ulkomaisen nettovelan vaihtelut olleet liiallisia suhteessa taloudelliseen kasvuun. Saatujen tulosten mukaan Suomen ulkomainen velkaantuminen on ollut 70-luvulla epätasapainoista mutta 80-luvulla tasapainoista. 80-luvulle saatujen tulosten mukaan Suomen ulkomaisen velan osuus bruttokansantuotteesta on pitkän ajan tasapainossa noin 14.5 prosenttia. Lisäksi Suomen tavaroiden ja palvelusten taseen tulisi estimointitulosten mukaan olla pitkällä aikavälillä positiivinen (0.03 % bkt:sta) korkomenojen kattamiseksi.
URN:NBN:fi:bof-201908051349
Keywords: 330