Elinkaarihypoteesi kotitalouksien säästämiskäyttäytymisen selittäjänä - Matti Virén (Bank of Finland, 1989)
Tutkimuksessa arvioidaan elinkaarihypoteesin kykyä selittää kotitalouksien säästämiskäyttäytymistä. Muutamien esimerkkilaskelmien avulla pyritään osoittamaan, että elinkaarihypoteesin "oppikirjamalli" on selvässä ristiriidassa todellisuuden kanssa. Ilmeistä on, että paremman tuloksen saavuttaminen edellyttää luopumista oletuksista, joiden mukaan, mm. lainamarkkinoilla ei esiinny luotonsäännöstelyä ja tuloihin ja korkoihin 1iittyvillä epävarmuustekijöillä ei ole mitään merkitystä.
URN:NBN:fi:bof-201807301786
Keywords: 330