IMF:n talousohjelmien viimeaikaisesta kehityksestä - Kerstin Heinonen; Ahti Huomo (Bank of Finland, 1989)
Säilyttääkseen keskeisen panoksensa velkaantuneiden kehitysmaiden auttamisessa IMF on jatkuvasti muunnellut luototuspolitiikkansa. Velkaongelman pitkittyessä rahasto on yhä uudelleen joutunut arvioimaan perinteisen luototusstrategiansa toimivuutta. Selvityksessä tarkastellaan tätä prosessia 80-luvulla ja sen heijastusvaikutuksia valuuttarahaston sopeutusohjelmien sisältöön ja muotoon.
URN:NBN:fi:bof-201807301785
Keywords: 330