Rahoituslaitokset rahoitusjärjestelmässä: Katsaus uuteen teoriaan ja eräitä empiirisiä havaintoja - Vesa Vihriälä (Bank of Finland, 1989)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan rahoituksen välitystä ja erityisesti rahoituslaitoksia viimeaikaisen teoreettisen ki,rjallisuuden valossa. Aluksi dokumentoidaan rahoitusjärjestelmän keskeiset piirteet Suomessa ja eräissä muissa maissa kiinittäen erityishuomiota rahoituslaitosten rooliin rahoituksen kanavoijana. Tämän jälkeen tarkastellaan alustavasti syitä, joiden perusteella rahoituslaitokset voisivat olla tehokas tapa kanavoida rahoitusta talousyksiköltä toiselle.
URN:NBN:fi:bof-201807311787
Keywords: 330