Valuuttakurssien määräytyminen yleisen tasapainon mallissa - Jarmo Kontulainen (Bank of Finland, 1989)
Tutkimuksessa, joka on osa Helsingin Yliopistossa Kansantaloustieteen laitoksella 7.9.1988 hyväksytystä Pro-gradu tutkielmasta, tarkastellaan valuuttakurssin määräytymistä yleisen tasapainon mallissa. Sovellettava malli liittyy siihen rahateorian kehitykseen, jossa on ollut tavoitteena yhdistää yleinen tasapainoteoria, rahoitusmarkkinoiden teoria ja rahateoria kehittämällä yleisen tasapainon kehikkoon sovellettuja varallisuusesineiden hinnoittelumalleja. Tämä tutkimus suunta perustuu pääosin Lucasin 1978 kehitämään vaihtotalouden malliin ja sen monetaarisiin sovellutuksiin.
URN:NBN:fi:bof-201807301757
Keywords: 330