Korko- ja valuuttakurssijousto talouden sopeutumisessa - Esko Aurikko (Bank of Finland, 1988)
Tässä tutkimuksessa tarkastellaan sekä teoreettisesti että empiirisesti koron ja/tai valuuttakurssin jouston suotavuutta talouden eristämiseksi erilaisilta häiriöiltä. Kurssisopeutumisen tarve riippuu ratkaisevasti eräistä talouden keskeisistä rakennepiirteistä sekä häiriöiden luonteesta. BOF4-mallilla tehtyjen simulointien mukaan millään politiikkayhdistelmäll,ä ei voida täydellisesti eristää kotimaista hintatasoa tai tuotantoa. optimaalisen politiikan valinta riippuu siten häiriöstä ja aikavälistä.
URN:NBN:fi:bof-201807271732
Keywords: 330