En forbedret sammensatt systemisk stressindikator (CISS) for Norge - Marius Hagen; Per Marius Pettersen (Norges Bank, 2019)
Norges Banks rad om motsyklisk kapitalbuffer baseres pa et bredt sett av kvalitativ og kvantitativ informasjon. Det europeiske systemrisikoradet trekker frem at utviklingen i en generell indikator for systemisk stress i det finansielle systemet bør være en del av dette beslutningsgrunnlaget. Den sammensatte systemiske stressindikatoren (CISS) gir et samlet mal pa stressnivaet i det finansielle systemet og har vist seg som en god indikator for a varsle systemiske bankkriser i samtid eller i nær fremtid. Den kan derfor være en nyttig indikator a inkludere i beslutningsgrunnlaget for motsyklisk kapitalbuffer. CISS for Norge har vært pa særlig høye nivaer under internasjonale kriser.
hdl:11250/2595032
Keywords: 330