Boligbygging og husholdningsvekst - Sverre Mæhlum; Per Marius Pettersen; Hong Xu (Norges Bank, 2018)
De siste 10-15 arene har befolkningsveksten i Norge vært sterk, mens boligbyggingen har vært noksa lav. Samtidig bor folk i stadig mindre husholdninger. Økningen i antall husholdninger har vært høyere enn økningen i antall nye boliger, særlig i sentrale omrader. Dette byggeunderskuddet har bidratt til den sterke boligprisveksten i denne perioden. Siden slutten av 2015 har befolkningsveksten avtatt og boligbyggingen økt. Det har bidratt til a redusere byggeunderskuddet.
hdl:11250/2577616
Keywords: 330; boligbygging; husholdninger; sentralisering