Likviditeten i det norske statsobligasjonsmarkedet - Snorre Evjen; Marte Grønvold; Karianne Gundersen (Norges Bank, 2017)
Statsgjeldsforvaltningen i Norge har som mal a lane til lavest mulig kostnader. God likviditet i statsobligasjonsmarkedet vil bidra til lavere lanekostnader for staten. I denne analysen ser vi pa flere indikatorer som fra ulike vinkler kan belyse utviklingen i likviditeten i det norske statsobligasjonsmarkedet. Indikatorene viser at likviditeten har bedret seg noe i arene etter 2012. Men i likhet med utviklingen internasjonalt synes likviditeten fortsatt a være svakere enn den var før finanskrisen. Samtidig har ny bankregulering gjort bankene mer solide og likvide enn de var før finanskrisen, og antagelig i bedre stand til a tilby likviditet i perioder med uro.
hdl:11250/2506367
Keywords: 330; statsobligasjonsmarkedet; likviditet; indikatorer