Bankenes etterspørsel og kredittpraksis siden 2008: Resultater fra Norges Banks utlansundersøkelse - Kjersti-Gro Lindquist; Olav M.K. Mundal; Magdalena D. Riiser; Haakon Solheim (Norges Bank, 2016)
Artikkelen presenterer utviklingen i etterspørsel etter kreditt og kredittpraksis fra norske banker siden 2008, slik de er representert i Norges Banks utlansundersøkelse. Norske banker har rapportert om en betydelig innstramming i kredittpraksis i denne perioden. Norges Banks utlansundersøkelse gir innsikt i arsakene til denne innstrammingen og pa hvilken mate bankene har endret sine lanebetingelser. Det var en betydelig innstramming i kredittpraksis mot foretakene under finanskrisen i 2008-2009, mens innstrammingen i kredittpraksis mot husholdningene har kommet mer gradvis, og i stor grad som respons pa nye krav og reguleringer fra myndighetene. Vi finner at strammere lanebetingelser rettet mot husholdningene har pavirket kredittveksten i denne sektoren.
hdl:11250/2506531
Keywords: 330