Hvilke nøkkeltall reagerer aktørene i valutamarkedet pa? - Alexander Flatner; Hong Xu (Norges Bank, 2015)
En rekke internasjonale studier finner at finansielle priser blir pavirket av publiseringen av økonomiske nyheter. Prisene endres nar nøkkeltall og andre økonomiske nyheter pavirker markedsaktørenes syn pa den naværende tilstanden til økonomien samt framtidsutsiktene. Effekten disse nyhetene har pa finansielle priser vil blant annet avhenge av hvor stor overraskelsen er i forhold til markedets forventning. I tillegg antas effekten a variere over tid og pa tvers av forskjellige aktiva. Kronekursen er en finansiell variabel som kan reagere mye og raskt pa nye økonomiske data. Informasjon fra vare markedskontakter indikerer imidlertid at noen nøkkeltall vektlegges mer enn andre. I dette notatet ser vi nærmere pa hvilke nøkkeltall dette er, sammenligner med utslagene i andre valutakryss og ser pa hvordan fokuset pa enkelte norske nøkkeltall har utviklet seg over tid.
hdl:11250/2506557
Keywords: 330