Hva taper bankene penger pa under kriser? - Kasper Kragh-Sørensen; Haakon Solheim (Norges Bank, 2014)
Vi ser pa et bredt spekter av nasjonale og internasjonale kriser for a avdekke hva banker historisk har tapt penger pa under bankkriser. Vi finner at banker som regel taper mer pa utlan til foretak enn til husholdninger. Selv etter markante fall i boligprisene har tap pa utlan til husholdninger som oftest vært moderate. Det mest fremtredende unntaket er tap i amerikanske banker under finanskrisen i 2008-09. Eiendomsrelaterte foretakslan, særlig næringseiendom, synes a ha vært den viktigste arsaken til banktap i de fleste krisene vi ser pa. I en egen boks oppsummerer vi dessuten kjennetegn ved utviklingen i banknæringen i forkant av bankkriser.
hdl:11250/2506916
Keywords: 330