Forventningsdrevet gjeldskrise og mottiltak - Gisle James Natvik; Lene Sauvik (Norges Bank, 2013)
Vi diskuterer tiltakene for a dempe eurokrisen i lys av en enkel teori om forventningsdrevne gjeldskriser. [...] I dette notatet gir vi en enkel teoretisk fremstilling av forventningsdrevne gjeldskriser og hvordan ulike mottiltak vil kunne fungere. I lys av denne teorien diskuterer vi deretter de senere ars tiltak i eurosonen.
hdl:11250/2507003
Keywords: 330