Norges Banks kostnader ved kjøp av valuta til Statens pensjonsfond utland - Sigbjørn Atle Berg (Norges Bank, 2013)
Norges Bank har siden Statens pensjonsfond utland (tidligere Statens petroleumsfond) ble opprettet hatt ansvaret for a skaffe den valutaen som hver maned har vært overført til pensjonsfondet. Norges Bank har derfor kjøpt valuta for senere salg til staten, som jo eier pensjonsfondet. Dette notatet søker a tallfeste kostnadene og risikoen for Norges Banks arsresultat som følger av denne maten a organisere valutatilførselen pa.
hdl:11250/2507010
Keywords: 330