Nye prinsipper for finansiell infrastruktur - Bjørn Bakke; Vigdis Husevag; Sigrid Igland (Norges Bank, 2013)
For a fremme finansiell stabilitet har samarbeidsorganer for sentralbanker og tilsynsmyndigheter utarbeidet nye internasjonale prinsipper for finansiell infrastruktur. Prinsippene skal bidra til at finansielle transaksjoner blir gjort opp og registrert pa en god mate. Hvis infrastrukturen ikke er robust og effektiv, kan det føre til at risiko spres mellom deltakere og at markeder i verste fall bryter sammen. Ettersom finansmarkedene er globale, bør prinsipper og reguleringer de er underlagt, gjelde pa tvers av landegrensene. I denne artikkelen drøfter vi hvordan Norges Bank kan bruke de nye prinsippene i sin overvaking av infrastrukturen og vi gar gjennom hva som er nytt i forhold til tidligere anbefalinger.
hdl:11250/2507012
Keywords: 330