Utdyping av stresstestene i Finansiell stabilitet 2/2012 - Rønnaug Melle Johansen; Knut Kolvig; Olav M.K. Mundal; Haakon Solheim (Norges Bank, 2012)
I rapporten Finansiell stabilitet (FS) har Norges Bank to ganger i aret publisert resultatene av makrostresstester av bankenes soliditet. Hensikten med stresstesten er a vurdere hvordan kreditt- og markedsrisiko vil utvikle seg under ulike makroøkonomiske forutsetninger, og hvilke konsekvenser dette far for banksystemet som helhet. I rapporten ble det presentert en referansebane og et stressalternativ som reflekterer sentrale risikofaktorer. Denne artikkelen beskriver hvordan stressalternativet i Finansiell stabilitet 2/12 er bygget opp, og hvor følsomme resultatene er for endringer i sentrale antakelser.
hdl:11250/2507169
Keywords: 330