Høy innvandring til Norge: Hvem kommer, og hvorfor kommer de? - Halfdan Grangard; Einar W. Nordbø (Norges Bank, 2012)
Høy innvandring har medvirket til at Norge na er blant de landene i Europa som opplever den raskeste befolkningsveksten. I 2011 var nettoinnvandringen til Norge pa rekordhøye 47 000 personer, og i gjennomsnitt har nettoinnvandringen vært pa over 40 000 personer de fem siste arene. I denne artikkelen forsøker vi med utgangspunkt i offisiell statistikk a gi en oversikt over de innvandrerne som kommer. Samtidig prøver vi a si noe om hvilke faktorer som driver flyttestrømmene ved a se pa forskjellene i innvandringen fra ulike land.
hdl:11250/2507177
Keywords: 330