Kan finansiell stabilitet males? En stressindeks for den norske banksektoren - Hanna Winje (Norges Bank, 2012)
Til tross for store negative overraskelser gjennom flere ar, leverte norske banker gode resultater i 2010 og de tre første kvartalene av 2011. I tillegg er kapitaldekningen forbedret. Et spørsmal som melder seg er hvor utsatte de norske bankene er i dagens situasjon, og hvordan situasjonen vil kunne utvikle seg fremover. I dette notatet er det beregnet en indeks som maler og kvantifiserer stressnivaet i banksektoren i Norge. Indeksen baseres pa bankspesifikke variabler og beregnes pa kvartalsvise data for perioden fra 1996 til 2011. Siden indeksen er kontinuerlig gir den et mer nyansert bilde av stressnivaet i banksektoren enn en binær kriseindikator.
hdl:11250/2507199
Keywords: 330