Renteanalysen - Tom Bernhardsen (Norges Bank, 2011)
I dette notatet gis en oversikt over rentebegreper som er sentrale i Norges Banks analyse. Det er først og fremst skrevet for dem som i utgangspunktet ikke er godt kjent med renteanalyse, herunder nyutdannede økonomer og andre "ikke-eksperter", som ikke har renteanalyse som hovedbeskjeftigelse. En forstaelse for de begreper som gjennomgas, kan gjøre det lettere a forsta den renteanalysen som Norges Bank presenterer i Pengepolitisk rapport (og andre steder). Fremstillingen legger mer vekt pa prinsipielle forhold som er nyttige for makroforstaelsen, og mindre vekt pa detaljer nødvendig for a kunne "plukke punkter pa avkastningskurven".
hdl:11250/2507332
Keywords: 330