En oversikt over Norges Banks analyser av kronekursen - Alexander Flatner; Preben Holthe Tornes; Magne Østnor (Norges Bank, 2010)
Norges Bank setter renten med sikte pa a stabilisere inflasjonen nær malet pa mellomlang sikt. Norges Bank legger til grunn at inflasjonsstyringen skal være fleksibel, slik at bade variasjon i inflasjon og variasjon i produksjon og sysselsetting tillegges vekt. Bevegelser i valutakursen har betydning for inflasjonen og produksjonen, særlig i en liten apen økonomi som den norske. Utviklingen i valutakursen har dermed betydning for rentesettingen. Hensikten med dette notatet er a gi en oversikt over hvordan kronekursen analyseres i Norges Bank. Det tas i bruk et bredt sett av analyseverktøy for a forklare utviklingen i kursen, herunder kjøpekraftsparitet, udekket renteparitet, ulike empiriske modeller samt forskjellige markedsindikatorer og anekdotisk informasjon fra markedet.
hdl:11250/2507760
Keywords: 330