Noregs Bank. Grunntrekk i administrasjon, oppgaver og historie - Egil Borlaug; Turid Wammer (Norges Bank, 2009)
I 1997 startet Dokumentasjonsseksjonens prosjekt "Avlevering til arkivverket". Norges Banks arkiver fra 1817 og fram til var tid er blitt ordnet, registrert og klargjort for avlevering. Historiker Egil Borlaug ble ansatt som prosjektleder, og har sammen med vare egne ansatte utført denne viktige jobben. Under arbeidets gang ble det klart for oss at selv om viktige deler av bankens historie na forlater vare egne lokaler, vil vi ha behov for a kunne finne tilbake til arstall, begivenheter, personer og organisasjonsmessige tiltak uten nødvendigvis a matte ga tilbake til kildematerialet. Dette notatet er skrevet ut fra ønsket om a kunne supplere og oppdatere tidligere litteratur - først og fremst Ryggs to-binds historie og jubileumsboken til 150-arsjubileet. Notatet legger vekt pa administrative og organisasjonsmessige sider ved Norges Banks historie, og er primært tenkt som et internt informasjonsredskap.
hdl:11250/2507912; Additional information: Norges Bank har 200-arsjubileum i 2016. I den anledning er det satt i gang et omfattende forskningsprosjekt som tar sikte pa flere bokutgivelser i forkant av jubileet. Med dette som bakgrunn er Egil Borlaugs notat oppdatert og ajourført fram til august 2009. Borlaugs beskrivende og vurderende kapitler er beholdt uendret. Formalet med oppdateringen er a ajourføre kildematerialet, først og fremst informasjon om Norges Banks arkiver, samlinger og personale. Oppdatert informasjon om virksomheten og organisasjonsmessige forhold finnes i bankens arsberetninger og andre publikasjoner fra Norges Bank. Disse er tilgjengelige pa bankens nettsider norges.bank.no. Vi har valgt a oppdatere oversiktene over medlemmer av representantskapet og hovedstyret og ajourføre oversikten over avdelingsstrukturen, da dette kan være greit a finne pa ett sted.
Keywords: 330