Grunnbalansen / The Basic Balance - Kathrine Lund (Norges Bank, 2009)
Vi skal i dette notatet se nærmere pa den sakalte grunnbalansen. Grunnbalansen tar hensyn til at deler av petroleumsinntektene plasseres i utenlandsk valuta. Den gir et bedre bilde av opphavet til etterspørsel etter og tilbud av valuta og av hva som driver kursen pa norske kroner. – – This Staff Memo will focus on the so-called basic balance. The basic balance takes into account that a share of Norway's petroleum revenues is invested in foreign currency. The basic balance provides a more accurate picture of the source of supply and demand in the foreign exchange market and of the factors that drive the krone exchange rate.
hdl:11250/2507915
Keywords: 330