Norges Banks regionale nettverk - Jan-Reinert Kallum; Maja Bjørnstad Sjatil; Kjersti Haugland (Norges Bank, 2005)
Hovedformalet med det regionale nettverket er a fa oppdatert informasjon om den økonomiske situasjonen og utsiktene fremover gjennom direkte kontakt med bedrifter. Regelmessige samtaler med lokale kontakter fra norsk næringsliv gir oss informasjon tidligere og oftere enn tilgjengelig offentlig statistikk. Dessuten far vi utfyllende informasjon pa omrader som ikke dekkes av andre statistikkilder. I tillegg benyttes det regionale nettverket til a undersøke aktuelle problemstillinger. I denne artikkelen presenterer vi hvordan nettverket er organisert, og hva slags informasjon vi samler inn. Til slutt sammenlikner vi informasjon fra regionalt nettverk med offisiell statistikk. Nettverket ser ut til a gi gode og til dels tidlige signaler om utviklingen i sentrale økonomiske størrelser som produksjon, sysselsetting og investeringer.
hdl:11250/2508121; Additional information: Særtrykk av Penger og Kreditt nr. 2/2005 (Arg. 33) 91-97
Keywords: 330