Kan pengepolitikken pavirke koordineringsgraden i lønnsdannelsen? En empirisk analyse - Victoria Sparrman (Norges Bank, 2002)
I økonomisk litteratur blir det hevdet at koordinering blant partene i lønnsdannelsen er ønskelig, fordi en slik løsning reduserer lønnspresset og følgelig arbeidsledigheten i økonomien. Modellen i Holden (2001) viser at en strikt sentralbank disiplinerer lønnsfastsetterne slik at partenes insentiv til a koordinere lønnsoppgjørene reduseres. Dermed kan en striktere pengepolitikk redusere koordineringsgraden i økonomien. Den empiriske undersøkelsen i denne oppgaven ønsker a undersøke gyldigheten av denne hypotesen, basert pa data for det europeiske arbeidsmarkedet. Resultatene fra den empiriske undersøkelsen støtter implikasjonene fra den teoretiske modellen, ved a vise at et ikke-troverdig fastkursregime reduserer koordineringsgraden i lønnsdannelsen. Variablene som signifikant pavirker koordineringsgraden i negativ retning er gjennomsnittlig absolutt rentedifferanse, samt variasjon i rentedifferansen bade pa niva og endringsform.
hdl:11250/2498657
Keywords: E24; J5; E52; C51; 330; lønnsfastsettelse; koordinering; pengepolitikk; lønnsmoderasjon; paneldata