Kampen om Danmarks omdømme 1945-2010: Omdømmearbejde og omdømmepolitik - Troels Riis Larsen (Copenhagen Business School (CBS), 2014)
Afhandlingen undersøger: 1)Hvordan staten har forholdt sig til de ikke-statslige omdømmeaktører og deres arbejdsområder. 2) Hvilke omdømmepolitikker den danske stat førte over for henholdsvis Sovjetunionen og USA inder den kolde krig (1945-1988). En diskussion af en række teorier om, hvordan stater relaterer til landets omdømme viser, at eksisterende teorier såsom nationbranding, public diplomacy og soft power ikke er anvendelige til en historisk analyse af ovenstående spørgsmål. Derfor bliver der i starten af afhandlingen brugt tid på at opbygge et begrebsapparat der relatere til hvert spørgsmål.
hdl:10398/8980
Keywords: 650