Strategieksekvering i praksis: Barrierer og muligheder! - Mark Holst-Mikkelsen (Copenhagen Business School (CBS), 2013)
Der findes en lang række bud på, hvordan man kan tænke om og arbejde med strategi. På trods af den tilsyneladende rivende udvikling indenfor det strategiske forskningsfelt gennem de seneste godt 50 år står virksomheder dog overfor en enorm udfordring, idet en overvejende del af strategiske initiativer fejler. Den manglende evne til at eksekvere strategier har den konsekvens, at det begrænser en virksomheds vækst og dens tilpasningsevne og konkurrenceevne, hvorved både virksomheder og samfundet som helhed går glip af en enorm værdiskabelse. Manglende eksekvering betegnes derfor af nogle som den største barriere for succes og vigtigste årsag til skuffede forventninger. På trods af ovennævnte har den hidtidige forskning indenfor strategi primært koncentreret sig om udviklingen af strategier fremfor eksekveringen af dem. Populært sagt har eksekveringen af strategierne i forskningen primært kun fået 'plads på bagsædet', hvor den bagvedliggende tankegang har været, at eksekvering mest af alt bare har skullet fikses efter formuleringen af strategien. Dermed har metoder og problemer i relation til strategieksekvering fået langt mindre opmærksomhed end dem, som anvendes indenfor strategiudvikling. Med henblik på at opnå en større forståelse for 'strategieksekvering i praksis' har afhandlingen besvaret, hvorfor danske virksomheder ikke lykkes med at eksekvere deres strategier.
hdl:10398/8826
Keywords: 650