CSR - hvor svært kan det være?: Kulturanalytisk casestudie om udfordringer og dilemmaer med at forankre Coops CSR-strategi - Maja Rosenstock (Copenhagen Business School (CBS), 2012)
Ph.d.-projektet handler om forankringen af Coops CSR-strategi. Coop er, med sine 35.000 ansatte og 1200 butikker spredt ud over hele landet, Danmarks største dagligvarevirksomhed. Coop driver kæderne SuperBrugsen, Kvickly, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta. De er ejet at Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger (FDB), der igen ejes af 1,6 mio. danske forbrugere. Coop blev for nyligt udråbt som "CSR-områdets mediedarling", da de var den virksomhed i Danmark, der havde fået mest positiv CSR-omtale i medierne. Denne afhandling illustrerer, hvor svært det kan være, at praktisere CSR - selv for en virksomhed som Coop. Et af afhandlingens væsentligste bidrag er at undersøge forankringen af CSR-strategien, set indefra virksomheden selv, og på denne måde illustrere de mange udfordringer og dilemmaer, der er forbundet med at praktisere CSR. Netop kompleksiteten og de mange udfordringer og dilemmaer ved CSR-arbejdet beskrives sjældent. Tværtimod hører virksomhederne gang på gang om, hvordan CSR er en oplagt 'business case', og om hvordan arbejdet med CSR skaber win-win situationer og giver konkurrencemæssige fordele. Afhandlingen kan dermed ses som en modvægt til de mange flatterende beskrivelser af CSR, som den direkte vej til bedre bundlinje og øget vækst. Således følger afhandlingen op på den strategiske tilgang til CSR og sætter denne under nærmere belysning. I afhandlingen diskuteres fordele og ulemper ved den strategiske CSR tilgang, ligesom det illustreres at implementeringen og forankringen af CSR-strategier langt fra er så ligetil, som det umiddelbart kan lyde, når CSR kontinuerligt beskrives som win-win situationer og konkurrencemæssige fordele.
hdl:10398/8550
Keywords: 650