Hvorfor fortsætter fusionsbølgen udover ”the tipping point”?: en empirisk analyse af information og kognitioner om fusioner - Jane Thostrup Jagd (Copenhagen Business School (CBS), 2011)
Afhandlingen er skrevet indenfor paradigmet Pragmatismen48. Afhandlingens opbygning afspejler dette valg, og derfor består afhandlingen af sæt af videnskabelige erkendelsesrunder jf. Peirce (1901 og 1903). En videnskabelig erkendelsesrunde består af faserne: Abduktion, Deduktion, Induktion samt Verifikation eller falsifikation af Abduktionens hypotese. Afhandlingen har to videnskabelige erkendelsesrunder. Det overraskende forhold, der igangsætter afhandlingen, er en forskningsmæssig undren49 over, hvorfor der er så mange fusioner, hvis de ikke performer? Denne undren kvalificeres i søgningen af for-forståelse af problematikken via fusionsbølgeteori, konformitets-teori, herding-teori samt viden om informations læringsværdi, således at den undren, den anomali, der søges en forklaring på lyder: Hvorfor fortsætter fusionsbølgen udover ”the tipping point”?....
hdl:10398/8322
Keywords: 650